Uw persoonlijke toolbox

Het is belangrijk om je optimisme te behouden, zelfs als je geconfronteerd wordt met een ingewikkelde situatie. Wat uw psoriasis betreft, bent U de expert, dus blijf doorzoeken, de juiste vragen stellen en de antwoorden vinden die u nodig heeft.

Neem uw lot in uw handen en besluit om nog meer over uw ziekte te ontdekken; zo bent u nog beter voorbereid om uw objectieven te definiëren en het met uw dermatoloog eens te zijn over het doel van uw behandeling.

www.psoriasis-vl.be

Tools en materialen om down te loaden

Speel een actieve rol in de aanpak van je ziekte. Evalueer de impact van psoriasis op e leven door middel van de DLQI. Deze vragenlijst (Dermatology Life Quality Index) laat toe om de impact van uw huidsproblement op uw dagelijkse leven GEDURENDE DE 7 LAATSTE DAGEN. Gelieve het vak aan te kruisen dat uw antwoord best vertegenwoordigt

Indien u meer dan 10 punten krijgt met uw antwoorden op deze vragenlijst, zou u contact moeten nemen met een dermatoloog/dermatologe.

Vergeet niet dat u en uw dermatoloog een hechte team vormen in de aanpak van uw psoriasis. Aarzel dus niet om tijdens uw volgende bezoek over uw ervaring van uw ziekte met hem/haar te delen, en over de manier waarop uw psoriasis uw dagelijkse leven beïnvloedt. Daarvoor kunt u een beroep doen op de gids “Tips om met uw dermatoloog te spreken “